POLITIKA PRIVATNOSTI

POLITIKA PRIVATNOSTI
AUTOMOBIL LONČAR d.o.o.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s pružanjem naših usluga, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.  

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava.

Mi u AUTOMOBILU LONČAR imamo dužnost brinuti za pojedince čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Podaci su odgovornost, i moraju se prikupljati i obrađivati samo kada je apsolutno neophodno.

AUTOMOBIL LONČAR se drži sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih klijenata:

·         Ne prikupljamo više informacija nego što je potrebno

·         Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene

·         Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno

·         Nikada ne prodajemo, posuđujemo ili distribuiramo niti javno objavljujemo osobne podatke

·         Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez vašeg znanja

·         Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje

·         Osobne podatke ne prenosimo izvan EU/EEA

·         Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene

·         Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ako ćete, nakon što ih pročitate, imati daljnja pitanja o zaštiti osobnih podataka ili nam želite prenijeti svoje ideje i preporuke, molimo obratite nam se putem e-mail adrese: hyundai-info@automobil-loncar.hr

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

         Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),

         Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),

         Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

​Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaših podataka.

Ova Politika privatnosti ažurirana je 04. lipnja 2019. godine.

​Srdačan pozdrav,

​AUTOMOBIL – LONČAR d.o.o.

VODITELJ OBRADE

AUTOMOBIL LONČAR nastupa u odnosu na osobne podatke vas kao kupaca usluga i proizvoda, naših poslovnih partnera i potencijanih klijenata u ulozi Voditelja obrade kao ovlašteni HYUNDAI partner za sve usluge i proizvode marke HYUNDAI zajedno s HYUNDAI HRVATSKA d.o.o., te Voditelja obrade za usluge i proizvode svih ostalih marki vozila i za sve ostale proizvode i usluge iz našeg asortimana, između ostalog, za usluge servisiranja vozila, usluge vlastite limarije i lakirnice, optike, montaže i balansiranja guma, ručnog pranja vozila te besplatne procjene vašeg rabljenog vozila.

Kao voditelj obrade vaših osobnih podataka, AUTOMOBIL - LONČAR d.o.o., Gospodarska 29/c, 42000 Varaždin, Hrvatska, određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO DUGO IH POHRANJUJEMO?

1.       Podaci kupaca naših usluga i proizvoda

Kada želite sklopiti ugovor s AUTOMOBIL LONČAR, postavite zahtjev za ponudom, zatražite rezervaciju usluga i roba AUTOMOBIL LONČAR te u svakom slučaju kad ulazite u ugovorni ili poslovni odnos s AUTOMOBIL LONČAR trebat ćemo vaše osobne podatke kako bi vam pružili uslugu ili omogućili korištenje naših proizvoda ili usluga u skladu s vašim zahtjevom ili kako bismo odgovorili na vaš zahtjev.

Prikupljamo vaše osobne podatke neposredno od vas prilikom sklapanja i izvršenja međusobnih ugovora, kao i prilikom radnji koje prethode sklapanju ugovora (ponude, upiti, rezervacije, zahtjevi u okviru narudžbe proizvoda ili usluga ili probne vožnje, slanja upita ili zahtjeva vezanih uz naše proizvode ili usluge, jamstvo proizvođača, opcije produljenog jamstva, pomoć na cesti), ili na temelju vaše privole, putem web stranice, kao i posredno kada naše usluge i robe želite kupiti i/ili koristiti putem posrednika ili agencija, odnosno kada ostvarujete pravo ili koristite naše usluge odnosno kupujete naše proizvode u sklopu poslovne suradnje koju imamo s našim poslovnim partnerima, osiguravajućim kućama, kreditnim institucijama i leasing kućama.

Prikupljamo i obrađujemo vaše podatke kao što su ime i prezime, adresa, podaci za kontakt (adresa e-pošte, broj telefona, podaci iz vozačke dozvole, podaci iz osobne iskaznice). To uključuje i podatke neophodne za isporuku ugovorenih proizvoda i usluga, te izdavanje računa i podatke prikupljene prilikom komunikacije s nama (npr. kontaktni podaci), te ih obrađujemo do isporuke naših proizvoda ili prestanka korištenja naših usluga i zadržavamo u skladu s našim opravdanim legitimnim interesima u narednom razdoblju (npr. podatke o održavanju i svim servisnim aktivnostima za vrijeme životnog vijeka vozila kao i za usluge čuvanja guma i vaše prigovore na isporučene proizvode i usluge).

Kada se radi o narudžbama ili kupnji proizvoda i usluga marke HYUNDAI, uključujući i usluge popravka i održavanja vozila marke HYUNDAI, zajedno s HYUNDAI HRVATSKA d.o.o., kao zajedničkim Voditeljem obrade osobnih podataka, mi prikupljamo vaše osobne podatke za svrhe poziva na obavljanje redovnog servisa sukladno pravilima iz jamstva, ispunjavanje obveza iz jamstva i komunikacije prema kupcima, ispunjavanja obveza sukladno propisima o općoj sigurnosti proizvoda i zamjeni neispravnih dijelova vozila, izrada analiza za poboljšanje kvalitete usluga, segmentacije kupaca i izravnog marketinga, uključujući i u svrhe povratnih poziva o zadovoljstvu kupaca i podsjetnika o rezerviranom terminu servisa, i pri tom osiguravamo najvišu razinu zaštite osobnih podataka i sigurnost obrada i pohrane.

Kada se radi o narudžbama ili kupnji proizvoda i usluga ostalih marki vozila, te ostalih proizvoda i usluga iz asortimana AUTOMOBILA LONČAR, mi u svojstvu voditelja obrade određujemo postupke, svrhe, pravne temelje, rokove i osiguranje vaših prava u vezi obrada vaših osobnih podataka, kao i najvišu razinu zaštite osobnih podataka i sigurnost obrada i pohrane.

2.       Web stranica

Iako možete koristiti naše web stranice bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, AUTOMOBIL LONČAR prikuplja informacije o vama. Informacije koje ispunite (osobne informacije kao što su vaše ime, adresa e-pošte, organizacija) ili pošaljete izravnom porukom e-pošte biti će obrađene i pohranjene kako bismo vas mogli kontaktirati i odgovoriti na vaš zahtjev. U slučaju da se radi o upitima u vezi marke HYUNDAI, AUTOMOBIL LONČAR će omogućiti pristup osobnim podacima zajedničkom voditelju obrade – tvrtki HYUNDAI HRVATSKA d.o.o., dok za upite vezane za ostale marke vozila i za ostale proizvode i usluge koje nudimo, nećemo dijeliti vaše osobne podatke s bilo kojom trećom stranom niti ćemo im dopustiti pristup. Podaci će biti korišteni isključivo za poslovni kontakt, te s ciljem unapređenja sadržaja web stranica i anonimno u svrhu prikupljanja statističkih podataka.

Za korištenje pojedinih sadržaja naše web stranice i usluga, morate se registrirati i pri tom nam dati svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, naziv tvrtke, telefonski broj, email adresa, zaporka i drugi podaci koji se traže prilikom registracije) koje pohranjujemo do trenutka kada zatražite brisanje svoje registracije.

Ako ste mlađi od 16 godina morate priložiti suglasnost roditelja ili nositelja prije davanja osobnih podataka.

Kada posjećujete profile AUTOMOBILA LONČAR na društvenim mrežama, na njih se ne odnosi ova naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Vašim osobnim podacima mogu pristupati drugi primatelji isključivo na način predviđen primjenjivim važećim propisima te na osnovi odgovarajućih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka.

Surađujemo s partnerima koji nam pomažu pružati i unaprijeđivati naše usluge i proizvode te činiti našu direktnu komunikaciju s vama učinkovitijom. Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za naše društvo na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovim Pravilima, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. 

Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega osobe i trgovačka društva koja za nas osiguravaju IT usluge i usluge održavanja poslovnih i web aplikacija, usluge zaštite imovine i ljudi, i druge usluge u vezi s predmetom poslovanja našeg društva, bez kojih ne bismo bili u mogućnosti osigurati ispunjenje naših ugovornih obveza prema vama i osigurati vam visoku razinu kvalitete naših usluga i proizvoda.

Davanje pristupa podacima drugim pravnim ili fizičkim osobama uvijek je ograničeno na mjeru nužnu za postizanje svrhe za koju su podaci prikupljeni te se provodi sukladno važećoj regulativi. Istovremeno vam jamčimo da u sklopu naših obrada osobnih podataka ne dolazi do njihovog prijenosa u treće zemlje van područja Europske unije. 

INFORMACIJSKA SIGURNOST

Kada AUTOMOBIL LONČAR prikuplja informacije o vama, osiguravamo da su vaši osobni podaci zaštićeni od slučajnog ili nezakonitog uništenja, gubitka, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa osobnim podacima koji se prenose, pohranjuju ili se na drugi način obrađuju. To se provodi kroz odgovarajuće profesionalne tehničke mjere i pomno birane poslovne partnere koji osiguravaju najvišu razinu sigurnosti obrada podataka.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.

Ako ste zabrinuti u vezi kolačića, većina internetskih preglednika dozvoljava pojedincima da zabrane kolačiće. Možete postaviti da vaš preglednik ne prihvaća kolačiće, a gore navedene web stranice vam daju upute kako ukloniti kolačiće iz preglednika i kako u potpunosti koristiti našu web stranicu.

Da bismo ispravno upravljali našom web stranicom mi spremamo anonimne podatke u našim operativnim sustavima i identificiramo kategorije posjetitelja po pojedinim stavkama kao što su domene i vrste preglednika, a da pritom ne obrađujemo vaše osobne podatke. Ove statistike prijavljuju se agregatno našim upraviteljima internetske stranice, sa svrhom osiguranja da naša web stranica pruži najbolje iskustvo za posjetitelje i kao učinkovit izvor potrebnih informacija. Po završetku posjeta našoj web stranici, uvijek možete izbrisati kolačiće iz svog sustava, ako to želite.

Naša web stranica ne prikuplja bilo koji od vaših osobnih podataka unutar kolačića.

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je AUTOMOBIL LONČAR prikupio o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje AUTOMOBIL LONČAR ima o vama,
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje je AUTOMOBIL LONČAR prikupio o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane AUTOMOBILA LONČAR,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane AUTOMOBILALONČAR, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima koje AUTOMOBIL LONČAR ima, u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

         poslati upit putem našeg kontakt obrasca na internetskim stranicama ili

         poslati e-poštu na hyundai-info@automobil-loncar.hr, ili

         poslati svoj zahtjev na adresu AUTOMOBIL - LONČAR d.o.o., Zagrebačka 90, 42000 Varaždin.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

PRAVO NA PODNOŠENJE PRIGOVORA NADLEŽNOM TIJELU

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita.

Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u Republici Hrvatskoj su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)

Fra Grge Martića 14

HR - 10 000 Zagreb

Telefon: +385 1 4609 000

Fax: +385 1 4609 099

e-mail: azop@azop.hr

Web: http://www.azop.hr  

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način.